11 april, 2019 | Håkan Persson

Propulsion förgyller Guldbjörken i STL på Umåker

Propulsion har varit en av världens absolut bästa travhästar de senaste åren. Efter en kortare tävlingspaus gör nu Daniel Redéns stjärna comeback i Umåkerklassikern Guldbjörken i Svenska Travligan (STL) på lördag. Som vanligt är det Örjan Kihlström som håller i tömmarna.

Propulsion (bilden) satsade på att vinna Prix d’ Amérique i vintras, men råkade i trafikproblem i det stora lopet. Från ett läge långt ned i fältet avslutade han ändå riktigt vasst till femteplatsen. Åttaåringen har därefter tränat på med sommarsäsongen i sikte och har här hittat en perfekt uppgift. Även om formen inte är i zenit hålls han som storfavorit att vinna Guldbjörken och samtidigt rycka åt sig en finalbiljett till Olympiatravet på Åby den 27 april.

Främsta motståndet kommer från Muscle Hustle med Robert Bergh. Jänkaren drog ned applåder när han vann årsdebuten på ett imponerande vis och slutade senast fyra då en tuff öppning satte sina spår över upploppet. Nu har han läge för ledning.

Utanför STL-loppen bjuds mera travgodis på Umåker. Till minne av hemmatränaren Berth Johansson körs ett storlopp för femåringar med 200 000 kronor till vinnaren. Efter en mersmakande årsdebut med seger är det många som voterar för Milliondollarrhyme som trolig vinnare. Det är Fredrik B Larsson på Solvalla som tränar och kör den kapable valacken. En av flera intressanta motbud är Trancedance från Robert Berghs stall.

Läs mer om STL här.

Information från Svensk Travsport

Detta är Umåkers V75-sida.

Klicka här för att komma till Umåkers vanliga hemsida.