16 april, 2018 | Håkan Persson

Ledare i programmet: V75

1996 var året när Umåker valde ”sista helgen i april” som vår V75-helg, ett koncept som i allt väsentligt har hållit sedan dess även om vi i år för tredje året i rad kör näst sista helgen aktuell månad och också kört tre upplagor i maj. Vi arrangerar i år helg nummer 23 med aktuellt upplägg. Vår ambition var, och är, att vara det första stora som händer i travsporten i vår region efter en lång och kall vinter. Vi tror att traditioner är viktiga!

Vi är mycket nöjda med det sportsliga programmet. Berth Johanssons Memorial för femåringar (V75-1) körs för nionde gången och även om numerären förstås kunnat vara högre så ser jag fram emot det förväntade trekejsarslaget med stor entusiasm. Segersugne Diamanten lämnade ju Robert Bergh under uppmärksammade former i höstas och årsdebuterar nu i sin andra start för Stig H Johansson. Bergh mönstrar Muscle Hustle (tvåa i Sprintermästaren i Halmstad efter just Diamanten) och Petri Salmela tar ut segervane Makethemark, som glänste ordentligt i årsdebuten senast. Min känsla är att vi har ett lopp där ni som är på plats kommer att säga ”jag var där” under lång tid framöver.

Vårbjörken för kallblod (V75-5) avgörs över sprinterdistans. Fjolårets upplaga blev minnesvärd där karismatiske Månprinsen A.M. (vann loppet 2014 och 2015) aldrig fick tag i evigt unge Odin Tabac. Idag talar spårlottningen till den förstnämndes fördel. Tekno Odin (vinnare 2016) samt Lome Brage är inte heller att leka med. Vi har faktiskt flera kanoner ytterligare i ett av de mest högklassiga kallblodslopp vi har kört på Umåker någonsin.

Guldbjörken (V75-3), som är en deltävling i Olympiatravet, blev något mer avlövad än förväntat. Vi hade fjolårssegraren Propulsion på gaffeln, men för att prata skidskyttespråk blev det kant ut den här gången. På förhand är lägesgynnade Digital Ink (Robert Bergh tränar och ”Tarzan” Melander äger) och referentnamnsfavoriten Cruzado Dela Noche (Anders Ström äger och ”Tarzan” tränar) de hetaste segeraspiranterna.

Brons- och silverdivisionen avslutar V75-kupongen. Två mycket fina race där jag särskilt vill lyfta fram Disco Volante (duon Ström/Melander igen). Den killen har utstrålning!

Samarbetspartners

Vi är både glada och stolta över det starka gäng samarbetspartners som väljer att synas med oss vår allra största dag. Tack för det! Umeå Kommun namnger Vårbjörken och samarbetet med Visit Umeå och Gabriella Hed Vall är värdefullt. Margareta Wallenius-Kleberg och hennes kära Menhammar Stuteri finns med och skänker bland annat en fri betäckning med framgångsrike From Above. Travsportentusiasten Thomas Fjällström driver numera placerings- och försäkringsrådgivningsföretaget Tydliga och det känns kul att det gänget är med. Detsamma kan sägas om att entreprenören Leif Danielsson medverkar via Umeå Storage. Bertil Hammarstedt är en stark man i Umeå, och att vi har INAB på ”startlinjen” är en ära. Vår tidigare anläggningsentreprenör Michael Falk och hans Lantmännen Maskin är också på plats. ML Husbilar och Mats Lindahl är en trogen deltagare, liksom Kommunal. Ramirent via Hans Nordqvist är en annan stabil partner. Avslutar presentationen med en brödraduo. Danny Persson och Clockwork debuterar i dessa sammanhang. Brorsan David Persson och OK Västerbotten kommer bla att bjuda på kaffe och göra servicehjälpkontroll på bilar.

Nu åker vi!

Som sig bör en lång rad aktiviteter under dagen. Ni läser mer om dessa på sidan 4 i programmet. Glöm inte Vinnarcirkeln där du kan vinna 100 000 kronor på din entrébiljett. Matteus Lillieborg kommer att vara trivselvärd på publikplats och Thomas Wassberg tänder den olympiska elden.

Snart är vi igång. Idag kommer drömmar att uppfyllas.

Känn dig varmt välkommen!
/Robert Karlsson, vd

 

Detta är Umåkers V75-sida.

Klicka här för att komma till Umåkers vanliga hemsida.

Fredag 20 april

Damklubbens Kväll med V64
– Damklubbens Stora Fyraåringspris
– Umåkers Treåringselit
– Vincennes Stolopp

Lördag 21 april

V75 med…
– Berth Johanssons Memorial
– Guldbjörken
– Vårbjörken